Zomerse activiteiten voor kinderen

Zomerland Hoogvliet 

Vijf dagen lang kunnen alle Rotterdamse kinderen zorgeloos hun zomervakantie vieren bij Zomerland Hoogvliet. Handbalvereniging E.T.C. heeft dit programma opgezet om kinderen een leuke tijd te geven, ook wanneer zij niet op vakantie kunnen door een gebrek aan geld. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat kinderen genoeg buiten spelen voor hun ontwikkeling.  

Hoe werkt het? 

Het programma is verdeeld in verschillende leuke onderdelen, zoals e-gaming, springkussens, knutselen en dans en muziek activiteiten. En elke avond wordt de dag afgesloten met een touwtrekwedstrijd tussen de jongens en de meiden. 

testimonial

Op deze manier worden ouder(s) en verzorger(s) van de kinderen vertelt over mogelijkheden om hen te versterken. 

Mogelijkheden in Rotterdam 

Naast dat Handbalvereniging E.T.C. kinderen een leuke tijd willen geven, vinden zij het ook belangrijk om de aanwezigen erop te wijzen dat er verschillende mogelijkheden voor ondersteuning voor ze zijn in Rotterdam. Daarom wordt er tijdens Zomerland Hoogvliet de tijd genomen om sportaanbieders in Hoogvliet, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Voedselbank, Dock, Budgetmaatjes en andere sponsoren en partners onder de aandacht te brengen. Op deze manier worden ouder(s) en verzorger(s) van de kinderen vertelt over mogelijkheden om hen te versterken. 

 

Sint Laurensfonds steunt dit programma, omdat wij van mening zijn dat kinderen die opgroeien in gezinnen met een lage sociale-economische status (SES) de kans moeten krijgen om te kunnen genieten van een zorgeloze jeugd. Daarbij is het van belang dat mensen die hulp nodig hebben verbonden worden met andere steunende organisaties. Zomerland Hoogvliet voorziet hierin met dit project. 

 

Heb jij een idee dat naast het verzachten van omstandigheden ook de verbinding legt tussen andere vormen van hulp en mogelijkheden voor kinderen die opgroeien in een gezin met een lage SES? Dien dan een aanvraag bij ons in.