Over ons

Al bijna 400 jaar versterken wij Rotterdam en omgeving. Dat doen wij als fonds samen met partners die de wijken én bewoners goed kennen. Wij vinden het belangrijk dat mensen met elkaar in contact komen. Zodat zij als het nodig is kunnen terugvallen op mensen die in de buurt zijn. En zelf ook de helpende hand aan een ander kunnen bieden.

Missie en visie

Al bijna 400 jaar versterkt Sint Laurensfonds de stad Rotterdam. Wij zijn er voor mensen die in hun leven niet alle kansen krijgen, omdat ze te weinig geld hebben. We willen hen helpen bij de problemen die zij hebben. 

Lees meer over ons>

Geschiedenis

Ook al bestaan we sinds 1651, onze waarden blijken tijdloos. Nog steeds vinden wij oprechte aandacht voor anderen, belangrijk. En nog steeds zetten we ons in voor mensen die zich eenzaam voelen of moeten rondkomen met weinig geld.

Lees meer over ons >

Ons doel

Al 370 jaar ondersteunen wij projecten en ideeën die mensen in Rotterdam en omgeving verder helpen. Onze focus ligt op kinderen, jongeren en thuiswonende senioren. We geven support aan projecten die hen kansen bieden, helpen ontwikkelen of in contact brengen met anderen. 

Lees meer over onze werkwijze >

Mogelijkheden

Je kunt bij ons een aanvraag indienen voor ondersteuning in geld. Dat kan bijvoorbeeld bestaan uit een gift, garantie of lening. Tegelijkertijd geven wij je ook graag advies en brengen we je in contact met anderen. Dus sluit je aan bij onze netwerken voor jongeren en senioren. Met elkaar werken we aan nog betere ondersteuning voor de groepen die deze zo goed kunnen gebruiken.

Doe de Quickscan >

Onafhankelijk

Sint Laurensfonds is een vermogensfonds met een eigen bestuur. Dat betekent dat we zelf bezittingen hebben waarover wij rente of andere gelden ontvangen. Die gelden zetten wij in om projecten waar wij achter staan te steunen. Wij werken daarbij onafhankelijk, dus zonder invloed van iemand anders.

Lees meer over onze werkwijze >

Ons team en bestuur

Ons team bestaat uit vier bureaumedewerkers. Daarnaast kennen we een bestuur van negen personen. Zij besluiten over de aanvragen. De projectadviseurs adviseren het bestuur en onderhouden contact met de aanvragers. Benieuwd wie dit zijn? Neem een kijkje bij ons team en bestuur.

Wil jij je graag bij onze organisatie voegen? Kijk dan bij onze vacatures of er iets interessants voor jou tussen staat.

Kinderen jongeren

ANBI

Sint Laurensfonds is een kerkelijke instelling, onderdeel van de Rooms-Katholieke Kerkprovincie en als zodanig vallend onder de Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)-regels voor kerkelijke instellingen.

Lees hier meer over ANBI >

Kinderen jongeren

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor ondersteuning?