Voor wie

Wij zijn er voor Rotterdammers met een lage sociaal-economische status (SES). Het gaat hier om mensen die een laag inkomen hebben, in combinatie met weinig opleiding of een klein sociaal netwerk. We richten ons hierbij op kinderen, jongeren en ouderen. Als zij steun nodig hebben, dan bieden wij deze via organisaties die deze Rotterdammers goed kennen. Wij zijn daarbij niet alleen financier, maar geven ook graag advies.

Senioren

Veel zelfstandig wonende senioren in Rotterdam willen graag anderen ontmoeten. Maar als je niet veel geld hebt, lukt het niet altijd om zelf op pad te gaan. Soms zijn de kosten daarvan te hoog. Een andere keer schamen ouderen zich voor hun armoede. Sint Laurensfonds werkt met projectpartners die op een moderne manier de contacten van deze senioren helpen groeien. Bijvoorbeeld door de deuren van een buurthuiskamer wijd open te zetten. Door via een telefoongesprek over levensvragen te praten. Of door iemand uit te nodigen met buren te gaan sporten.

Lees meer over senioren >

Kinderen en jongeren

Van de 25 kinderen in een Rotterdamse klas, leven er 5 in armoede. Dat is een ongelooflijk hoog aantal. In sommige wijken is dat aantal zelfs nog groter! Voor weer andere kinderen dreigt die kans, omdat zij in een gezin wonen met een lage sociaaleconomische status (SES). Dit betekent dat de ouders vaak weinig opleiding hebben, de Nederlandse taal nauwelijks spreken en een laag inkomen hebben. Sint Laurensfonds wil de kinderen en jongeren in deze gezinnen helpen.

Lees meer over kinderen en jongeren >

Kinderen jongeren

Wil je weten of jouw project in aanmerking komt voor ondersteuning?