Voor Goed: Aanjager sociaal ondernemerschap in Rotterdam

Voor Goed is de aanjager van sociaal ondernemerschap in Rotterdam. Het team van Voor Goed is er voor sociaal ondernemers en bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren in en aan de stad. Ze bouwen bruggen tussen de ondernemers en de gemeente. Ze verbinden initiatiefnemers, mkb, impact ondernemers, corporates en Rotterdammers aan elkaar om samen nog meer impact, blijvend resultaat, te kunnen maken.

De wereld verandert snel en maatschappelijke uitdagingen vragen onze aandacht. Gelukkig zijn er al veel sociaal ondernemers en bedrijven die deze urgentie inzien en zich betrokken voelen. Duurzaam of sociaal ondernemen is belangrijk en zou – wat Voor Goed betreft – de norm moeten zijn. Heb je er weleens over nagedacht welke maatschappelijke bijdrage jouw bedrijf aan Rotterdam kan leveren? Dit kan vanuit zakelijke overwegingen, anticiperend op wet- en regelgeving of vanuit intrinsieke motivatie. Hoe dan ook, een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke kwesties is noodzakelijk om klaar te zijn voor de toekomst. Het begint met een open mind-set en de wil om het te doen.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, Voor Goed helpt je graag op weg:

  • Goed Aannemen door een extra (leer)werkplek creëren binnen de organisatie. Niet met een vaststaand profiel, maar vanuit de wil om iemand uit een kwetsbare doelgroep een 2e (of 3e of 4e…) kans te geven. De eerste vraag aan diegene zou dan moeten zijn: “Wat zou jij willen doen binnen onze organisatie?”. Voor Goed legt nu de laatste hand aan de Goed Aannemen tool waarmee jij ondersteund wordt in dit proces. Neem hier alvast een kijkje.
  • Bezoek de pagina Verantwoord Inkopen. Bedrijven kunnen hier sociaal ondernemers vinden in de regio Rotterdam waar ze verantwoord kunnen inkopen. Je kunt hiermee heel laagdrempelig meehelpen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem in Rotterdam, zoals werkloosheid of milieuproblemen. Sociaal ondernemers kunnen zich aanmelden om in dit overzicht op te worden genomen.
  • Ontdek welke impact ondernemers actief zijn in Rotterdam via de stadskaart en ga een samenwerking aan binnen een project of SROI verplichting. Of gebruik deze kaart om goed in te kopen.
  • Ga naar (netwerk)events van Voor Goed zoals Bakkie Impact en bereid je netwerk uit met connecties die zich op dagelijkse basis bezighouden met maatschappelijke thema’s.
  • Doe (nog meer) kennis op over sociaal ondernemerschap via de Kennisbank.
  • Voor Goed biedt diverse mogelijkheden voor sociaal ondernemers zoals een coachingstraject of het Boost Your Social Business programma voor gevorderde ondernemers.

Ga voor meer informatie over Voor Goed naar www.voorgoedagency.nl.

Ben je sociaal ondernemer en wil je jouw onderneming versterken en laten groeien? Kijk dan eens op deze pagina https://www.voorgoedagency.nl/waar-kunnen-we-jou-mee-helpen/sociale-onderneming-versterken/

Wil je een sociale onderneming opstarten? Kijk dan op deze pagina https://www.voorgoedagency.nl/waar-kunnen-we-jou-mee-helpen/onderneming-starten-maatschappelijke-missie/

Wil je met jouw Rotterdamse bedrijf een positieve maatschappelijke bijdrage gaan leveren? Kijk op deze pagina https://www.voorgoedagency.nl/waar-kunnen-we-jou-mee-helpen/maatschappelijke-bijdrage-leveren-met-bedrijf/