Actuele wisselingen in ons bestuur

Tijdens de laatste vergadering van het Algemeen Bestuur van Sint Laurensfonds in december j.l, hebben wij afscheid genomen van Akke Gerritsen. Wij danken Akke voor haar inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren.

In dezelfde vergadering zijn Stefan Philipsen en Vane Halin-Westin als bestuurslid benoemd. Stefan treedt toe als lid van de Commissie Beheer en Vane sluit aan bij Commissie Ouderen.

Stefan stelt zich persoonlijk voor:

“Mijn naam is Stefan Philipsen en vanaf 1 januari 2024 maak ik deel uit van het bestuur van het Sint Laurensfonds. Ik ben geboren en getogen aan de oostkant van ons land; in Nijmegen, maar sinds een groot aantal jaren woon ik met veel plezier samen met mijn vrouw in Rotterdam. Het is een grote eer bij te mogen dragen aan Sint Laurensfonds dat al decennia zo’n belangrijke rol speelt bij het vergroten van de kansengelijkheid en het ondersteunen van sociale structuren in onze stad. Ik geloof dat het zeer waardevol is dat Sint Laurensfonds deze rol vervult vanuit de katholieke waarden waarop het fonds gebouwd is. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als jurist en ik ben verheugd juist vanuit die expertise bij te mogen dragen aan het bestuur van Sint Laurensfonds. Ik zie ernaar uit mijn werk voor Sint Laurensfonds samen met de andere bestuursleden vanaf het nieuwe jaar aan te vangen.”

Ook Vane wil zichzelf even voorstellen:

“Ik ben Vane Helena Halin-Westin. Ik kom uit Brazilië. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 4 kinderen en twee kleinkinderen. Ik werk al 20 jaar bij het Leger des Heils. Binnen het Leger des Heils heb ik bij verschillende projecten gewerkt, momenteel in de crisisopvang voor complete en incomplete gezinnen. Niet alleen in Brazilië, maar ook hier in Nederland heb ik veel te maken met mensen in de knel, sociaal, financieel of illegaal. In Rotterdam ben ik heel actief geweest bij de Kaapverdiaanse parochie. Verder heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor illegale medemensen die de taal niet spreken. Het mooie aan Sint Laurensfonds dat ze projecten willen steunen voor mensen die hulp nodig hebben. ”

Welkom Stefan en Vane! Wij wensen jullie beiden veel succes.