Zomeractiviteiten organiseren met Rotterdampas

Wij merken dat de Rotterdampas nog niet bij al onze aanvragers bekend is. We krijgen veel aanvragen voor zomer- en/of kinderactiviteiten die goedkoper zijn als de deelnemers een Rotterdampas hebben.  

Wat is een Rotterdampas?

Met de Rotterdampas kunnen mensen het hele ‘pasjaar’ gratis of met korting allerlei leuke dingen doen in Rotterdam. Er is een breed aanbod aan uitjes voor alle leeftijden. De Rotterdampas wordt tegen een lagere prijs aangeboden voor mensen met een minimuminkomen, studenten, kinderen of 65-plussers. Bekijk de prijzen en voorwaarden voor een duidelijk overzicht. Daarom adviseren wij om eerst te kijken wat de Rotterdampas kan betekenen voor de activiteiten die je gaat organiseren. Mocht er bij het organiseren van de activiteiten een bedrag overblijven, dan kun je voor dat bedrag een aanvraag bij Sint Laurensfonds indienen. 

AOW- en Jeugdtegoed 

Ook in 2022 kan er een AOW- en Jeugdtegoed worden aangevraagd door AOW’ers met een smalle beurs en ouders met een laag inkomen, voor hun kinderen. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal 500 euro. Het tegoed wordt door de gemeente Rotterdam op de Rotterdampas gezet en het geld kan uitgegeven worden bij aangesloten Rotterdamse winkels of om te reizen met het openbaar vervoer. 

Heb jij contact met mensen die hier recht op hebben? Laat ze weten dat dit extraatje bestaat en verwijs ze door naar jeugdtegoed.nl of aowtegoed.nl