Wandelzomer 2021

Wandel mee: een uitnodiging van Coalitie Erbij
Organisatie: Coalitie Erbij Rotterdam

De coronamaatregelen versoepelen, steeds meer Rotterdammers zijn gevaccineerd en mooi zomerweer is in aantocht. Toch hebben veel ouderen nog een duwtje in de rug nodig om naar buiten te gaan, anderen te ontmoeten en weer actief te gaan bewegen. Daarom organiseert Coalitie Erbij Rotterdam de Wandelzomer. Samen met de gemeente Rotterdam financiert Sint Laurensfonds deze Wandelzomer.  

Met deze actie wil de Coalitie een stimulans geven aan ouderen om (weer) naar buiten te gaan en samen actief te worden en te blijven. Daarnaast blijkt samen wandelen een beproefd middel om eenzaamheid te verlichten. Bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar onder de juiste voorwaarden kan het een goed middel zijn om ouderen voor langere tijd met elkaar te verbinden. Sport en bewegen wordt zo een manier om eenzaamheid tegen te gaan. Het doel is om 1.000 Rotterdamse ouderen aan het wandelen te krijgen. Dit kan de Coalitie niet alleen, en wil men samen met jullie doen: organisaties uit de stad zoals sport- en buurtverenigingen, wandelclubs en welzijnsorganisaties. 

Hoe werkt de actie?  

De Wandelzomer is eenvoudig. Organisaties nodigen ouderen uit om te komen wandelen. Hierbij richten zij zich nadrukkelijk ook op ouderen die nog niet actief zijn en/of het lastig vinden om de deur weer uit te gaan. Zij bedenken samen met ouderen hoe ze de wandelactiviteit vorm willen geven. Van een blokje om tot een lange wandelroute.  Wij juichen het toe als deelnemers elkaar ook zonder tussenkomst van de organisatie kunnen vinden.  

Sport- en wandelverenigingen door heel Rotterdam hebben aangegeven te willen helpen: van het uitzetten van een route tot fungeren als verzamel- of finishplaats. Zij vinden het leuk om actief betrokken te zijn bij de actie. Coalitie Erbij maakt desgewenst de koppeling tussen maatschappelijke- en sportorganisaties om het duurzaam bewegen te bevorderen.  

 Per wandelaar stelt de Coalitie  €5,- beschikbaar om iets extra’s te doen om het wandelen ‘aan te kleden’ tot een maximum van €100,- per organisatie.  Dit kan zijn een kopje koffie onderweg, een gezonde lunch, een bidon. Zolang het geld maar wordt ingezet ten behoeve van de wandelactiviteit en het blijven wandelen.   

 

testimonial

Sint Laurensfonds wenst alle deelnemers een gezellige en gezonde zomer toe! 

Ook meedoen of meer informatie? Mail naar info@coalitieerbijrotterdam.nl en Coalitie Erbij beantwoordt je vragen graagof stuurt je de inschrijfformulieren.  Aanmelden kan tot 1 augustus a.s., meedoen kan de hele zomer!