Een goed gesprek voor Rotterdamse senioren

Een goed gesprek voor Rotterdamse senioren
Organisatie: Samen 010

Kwetsbare mensen helpen totdat ze zichzelf kunnen helpen. Dat is waar Samen010 voor staat. Sint Laurensfonds steunt hun project Motto. Hierin gaan getrainde vrijwilligers op bezoek bij een of twee ouderen in de wijk. Samen hebben ze een goed gesprek voor Rotterdamse senioren.

Doelstelling

Doel is om gesprekken met betekenis te voeren. Die gaan bijvoorbeeld over wat belangrijk is voor die persoon en wat voor hem of haar het leven zin geeft. Het maakt daarbij niet uit welk geloof of welke manier van leven iemand heeft. Er zijn Motto-projecten in IJsselmonde, Prins Alexander, Hillegersberg Schiebroek en Delfshaven.
Wij vinden in dit project belangrijk dat mensen naar elkaar omzien. Dat er ruimte is om over levensvragen te praten. En dat je je hart kunt luchten als je je zorgen maakt. Kortom, echte aandacht voor wat er zich in je hoofd afspeelt. Met mensen die een luisterend oor voor je hebben en je graag willen leren kennen. Zodat er om je heen een ‘netwerk van liefde’ ontstaat. Samen voeren we een goed gesprek voor Rotterdamse senioren.

testimonial

Wij vinden in
dit project belangrijk
dat mensen
naar elkaar omzien.