Echt gehoord worden als je eenzaam bent

Echt gehoord worden als je eenzaam bent
Wijkpastoraat West

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis. Voor een grote groep is dat geen probleem. Maar voor anderen betekent dit dat ze vaker alleen zijn dan ze zelf willen. Het is fijn als je echt gehoord wordt als je eenzaam bent. Wijkpastoraat West helpt senioren in wijk Het Nieuwe Westen om aan te sluiten bij anderen. Bijvoorbeeld door samen te koken of uitjes te doen met de Rotterdampas.

Een maatje

Als mensen een klein netwerk hebben of moeilijk het huis uit gaan, zoekt het wijkpastoraat een maatje om boodschappen mee te doen. Samen met familie en buurtgenoten biedt het pastoraat een netwerk van steun.

Zien en gehoord worden als je eenzaam bent

De kracht van dit programma is voor Sint Laurensfonds dat het wijkpastoraat werkt vanuit presentie. Dit betekent dat de medewerkers naast iemand gaan staan. Deze persoon gaat niet van alles oplossen, maar is er wel met alle aandacht. Door er op die manier te zijn, voelt een ander zich gezien en gehoord. Dit is belangrijk, zeker voor mensen die andere organisaties vaak niet weten te vinden, terwijl ze deze wel kunnen gebruiken.

testimonial

Samen met familie en
buurtgenoten biedt
het pastoraat een
netwerk van steun.