Senioren bellen met een groep

Organisatie: In je uppie

Afstand houden, maar ook contact houden. Voor veel ouderen valt dat niet mee. Daarom laat UP! ouderen elkaar ontmoeten in een groepsgesprek.

En nu dat vanwege de corona-maatregelen niet in levende lijve kan, is dat telefonisch. De groepsgesprekken gaan over onderwerpen met betekenis. Bijvoorbeeld over vriendschap, familie of dankbaarheid. Bijzonder is dat zo’n telefoongesprek al snel vertrouwd aanvoelt. Het gesprek gaat bijna vanzelf ergens over en iedereen kan meedoen.

Bellen met senioren: Vertel makkelijk hoe het met je gaat

In je Uppie aan de Lijn is een groepsgesprek aan de telefoon. Iedere oudere in Nederland kan meedoen. Er is een gespreksleider en een thema, het ijs is zo gebroken. Het onderwerp zorgt voor verdieping en laat een ieder vertellen hoe het met hem of haar gaat. Als een gespreksgroep daar behoefte aan heeft, kan iedereen elkaar weer treffen in een volgend gesprek.

testimonial

Dit project past goed
bij Sint Laurensfonds
omdat er ruimte is
voor diepere vragen.

Dit project past goed bij Sint Laurensfonds omdat er ruimte is voor diepere vragen. En omdat mensen op een frisse en moderne manier contact met elkaar hebben. Dit levert gesprekken op waarin mensen elkaar in hun waarde laten en gelijk zijn.