Binnenlopen in de huiskamer van de buurt

Binnenlopen in de huiskamer van de buurt
De Inloop

Even binnenlopen in de huiskamer van de buurt op een moment dat het voor jou belangrijk is. Dat is wat De Inloop van stichting Johanna biedt. Ouderen in Hoek van Holland kunnen hier terecht als ze de warmte van een huiskamer zoeken of met anderen willen eten. 

Een goed gesprek

Maar ook voor een goed gesprek als ze het moeilijk hebben. Of voor iemand die met ze meedenkt als er iets onverwachts gebeurt. Doel is dat de mensen die inlopen gaan merken dat zij op hun beurt weer iets kunnen betekenen voor een ander.

Met aandacht

De Inloop werkt met een groeiend aantal vrijwilligers én een beroepskracht. Zij werken vanuit presentie. Dat betekent dat ze naast iemand gaan staan. En met aandacht aanwezig te zijn. Zodat een ander zich echt gehoord en gezien voelt.

testimonial

Als Sint Laurensfonds
zijn we enthousiast
over hoe De Inloop
er is voor een ander.

Als Sint Laurensfonds zijn we enthousiast over hoe De Inloop de kracht van Rotterdammers in Hoek van Holland versterkt. Heel belangrijk voor een groep mensen die zelf niet snel om hulp vraagt. Met het winnen van vertrouwen, leg je een basis om samen problemen op te lossen. Niet door alles over te nemen, maar door er echt voor iemand te zijn. Juist voor mensen die het ‘t hardst kunnen gebruiken.