Van een huis een thuis maken.

Een opgeknapt huis voor gezinnen
Organisatie: Present

Alle kinderen moeten zich goed voelen in hun huis. Dat is waar stichting Present zich voor inspant. Zo krijgen gezinnen met kinderen een fijnere woonplek. Een opgeknapt huis voor gezinnen, dankzij de stichting. Present koppelt enthousiaste vrijwilligers aan gezinnen die hulp kunnen gebruiken.

Hoe werkt het

Een groep vrijwilligers doet met elkaar een grote klus in huis. Ze schilderen bijvoorbeeld de grijze, betonnen muren in een mooie kleur. Of ze zorgen dat er voor ieder kind een eigen bed met matras is. Kortom, ze helpen om van een kale ruimte met weinig spullen, een thuis te maken.

Doelstelling

Wij steunen dit idee graag, want we vinden een een opgeknapt huis voor gezinnen belangrijk. Het vormt de veilige basis voor een gezin. Bovendien geeft een huis dat niet is ingericht stress aan het gezin. Als kinderen geen eigen bed hebben, komen ze niet tot rust. En als je niet bij elkaar op de bank kunt zitten, is dat een groot gemis. Wij gunnen ieder kind een veilige, prettige woonomgeving. Zodat het kind én het gezin een goede basis hebben. Bijkomend voordeel is dat een groep vrijwilligers de klus voor hun rekening neemt, zo ontstaat ook verbinding. Onderling én met het gezin.

testimonial

Kortom,
ze helpen om
van een kale ruimte
met weinig spullen,
een thuis te maken.