Met een eigen mentor op zoek naar werk of een opleiding.

Met een eigen mentor op zoek naar werk

Mentorproject

Als je de kans krijgt, kun je echt aan het werk. Dat is waarin Stichting Mentorproject gelooft. Zij helpen jongeren van 16 tot en met 27 jaar om weer terug te gaan naar school. En zo ervoor te zorgen dat ze meer kans hebben op een baan die bij hen past.

Mentor voor werk

Met een mentor van de Rotterdamse Douwers werken de jongeren aan al die dingen die belangrijk zijn om richting te geven aan hun leven. Het vinden en houden van een baan staat centraal. Want werk betekent inkomen, structuur, netwerk en zelfvertrouwen. En Douwers helpen daarbij. 

Vooruit

De mentor kent allerlei mensen die de jongere vooruit kunnen helpen. En weet hoe hij de jongere in beweging zet. Het project werkt samen met werkgeversverenigingen, jongerenorganisaties en opleidingen. De mentor zelf is een vrijwilliger, die midden in de (Rotterdamse) maatschappij staat. Zo gaan de jongeren samen met een eigen mentor op zoek naar werk.

testimonial

De mentoren
kijken goed
naar wat iedere
jongere nodig heeft.

Als jongeren werk hebben, is de kans kleiner dat zij met armoede te maken krijgen. Daarom steunt Sint Laurensfonds dit project. Wat ons daarin vooral aanspreekt, is het maatwerk. De mentoren kijken goed naar wat iedere jongere nodig heeft. En gaan vervolgens naast de jongere staan. Ze werken met de jongere mee, maar gaan niet boven hem of haar staan. Dat vinden wij belangrijk.