Vacature secretaresse/administratief medewerker (24 uur)

Solliciteer voor 9 oktober 2021

Plaatsing: 13 september 2021

Voor Rotterdam. Door Rotterdam. Met Rotterdam.

Sint Laurensfonds ondersteunt al bijna 400 jaar  – vanuit zijn katholieke identiteit – de meest kwetsbare groepen in Rotterdam. Met als doel het versterken van de eigen kracht van deze mensen, op weg naar een samenleving waarin iedereen in staat is een menswaardig bestaan te leiden. Het fonds richt zich op twee doelgroepen – jeugd en ouderen – en heeft hierbij bijzondere aandacht voor armoedebestrijding.

Sint Laurensfonds is een vermogensfonds. Het bestuur van het fonds ziet erop toe dat dit vermogen – rekening houdend met eventuele inflatie – in stand blijft. Jaarlijks wordt een aanzienlijk bedrag uitgekeerd aan meer dan 200 projecten, in de vorm van een gift, garantie of lening.

Vanuit het projectbureau aan de Mathenesserlaan zet een team van drie projectadviseurs, een secretaris en een administratief medewerker zich in om de missie van het fonds zo goed mogelijk in te vullen. In verband met het vertrek van de huidige medewerker, zijn wij op zoek naar een administratief medewerker.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

Als administratief medewerker houd je in feite het kantoor draaiende. Je bent verantwoordelijk voor de secretariële en administratieve ondersteuning van team- & bestuursleden. In de praktijk betekent dit dat je het aanspreekpunt bent voor de vragen en verzoeken om informatie die we telefonisch of per mail ontvangen. Je vormt een spil in het administratieve proces rondom financieringsaanvragen. Je volgt de administratieve stappen die samenhangen met een aanvraag, de eventuele toekenning en de uiteindelijke afsluiting en zorgt ervoor dat documentatie, overeenkomsten en rapportages digitaal worden opgeslagen en gearchiveerd. Ook organiseer je interne en externe meetings. Je maakt dat locatie en agenda bekend zijn en dat alle betrokkenen tijdig over de juiste informatie en documenten beschikken.

Ons kantoor valt onder jouw hoede; jij bewaakt de afspraken met leveranciers (zoals onderhoud, schoonmaak en kantoorartikelen) en neemt actie als die moeten worden bijgesteld. Zo zorg je ervoor dat het unieke karakter van het pand behouden blijft en tegelijkertijd een omgeving vormt waarin collega’s op een prettige, efficiënte manier hun werk kunnen doen.

Wat vragen wij?

Voor ons begint het bij de basis. Je voelt je verbonden met de katholieke identiteit van het fonds en laat deze terugkomen in de wijze waarop je de functie invult en je werk uitvoert.

Je beschikt over:

 • een Mbo werk- & denkniveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring als secretaresse en/of administratief medewerker;
 • kennis van, en ervaring met het werken in een sterk gedigitaliseerde omgeving;
 • interesse in, en ervaring met het gebruik van social media zoals LinkedIn en Facebook.

Daarnaast ben je:

 • gestructureerd, accuraat en doelgericht;
 • in staat met iedereen, ongeacht persoon, positie of achtergrond, samen te werken;
 • zelfstandig maar betrokken. Iemand die bij alles denkt en handelt vanuit het team en het fonds;
 • gericht op efficiëntie. Als iets anders moet, of beter kan dan pak je dit op;
 • communicatief sterk. Je drukt je correct, helder & to the point uit, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden je:

 • een interessante functie, op een prachtige locatie in de binnenstad van Rotterdam;
 • de kans ‘jouw’ stad en haar inwoners nog beter te leren kennen;
 • een team collega’s die bereid zijn passie, kennis en ervaring te delen;
 • de mogelijkheid, samen met anderen, het verschil te maken. Letterlijk en figuurlijk.

Het betreft een contract voor één jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. De functie wordt gehonoreerd in schaal 6, CAO Sociaal Werk. Arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk zijn van toepassing.

Een online assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Congres Arm in arm tegen armoede: meld je aan!
testimonial

Een functie bij Sint Laurensfonds, betekent een baan waarin je iets kunt betekenen voor jouw stad en haar inwoners.

– Saskia Evers

Interesse?

Ben je geïnteresseerd, mail dan voor 9 oktober a.s. een CV + motivatie naar tineke.witte@richter-search.com.