Kinderen in armoede verdienen beter

Kinderen in armoede verdienen beter
Speciaal programma: Kinderen in armoede verdienen beter

Ieder kind heeft recht op gelijke kansen. Maar als je opgroeit in armoede leidt dit vaak tot een achterstand die je nauwelijks kunt inlopen. In 2018 is Sint Laurensfonds gestart met het speciale programma ‘Kinderen in armoede verdienen beter’.

Hoe werkt het

Met dit programma willen we bijdragen aan een oplossing voor langere tijd. Samen met andere partijen werken we aan een aanpak die kijkt naar alles wat er speelt binnen een gezin.

Kans om armoede achter te laten

Dus het gaat niet alleen om financiën, maar ook om de ontwikkeling van kinderen, dat ze zich veilig voelen, hoe hun opvoeding is, welke mensen ze om zich heen hebben en welke kansen op een opleiding of baan zij pakken. Zo bieden we kinderen de kans om armoede achter zich te kunnen laten. 

testimonial

Ieder kind heeft recht
op gelijke kansen.

We steunen zo’n tien projecten die dat met hun eigen aanpak doen. Hogeschool Rotterdam onderzoekt deze projecten. En bekijkt welke manieren het beste werken op de lange termijn. Zo verzamelen we met elkaar de ideeën die het meest succesvol zijn. En die goede ideeën helpen nieuwe projecten weer sneller vooruit.