De volgende stap voor jongeren

De volgende stap voor jongeren
Perspectieffonds Enver

Jongeren helpen om een volgende stap te kunnen zetten. En zo echt voor zichzelf kunnen zorgen. Dat is waarvoor het perspectieffonds van Enver zich inspant.

Leren omgaan met geld

Het gaat hier om jongeren die schulden kennen, een laag inkomen hebben, geen diploma hebben of niet makkelijk aan een baan kunnen komen. Voor hen valt het niet mee om uit de financiële problemen te blijven. Enver coacht hen bij het omgaan met geld. Toch is dat niet voor iedere jongere genoeg.

Ruimte voor een nieuwe toekomst

Het perspectieffonds van Enver haalt drempels weg voor jongeren. Door hen te wijzen op organisaties die hen kunnen helpen bij hun schulden. Helaas hebben die organisaties niet voor iedere schuld een oplossing. Voorbeelden hiervan zijn boetes. Als de jongere die niet betaalt, lopen ze flink op. Het perspectieffonds lost deze schulden in één keer af. Zo krijgt de jongere ruimte voor een nieuwe toekomst. En rust en vertrouwen om zich echt op werk, opleiding of wonen te kunnen richten.

testimonial

Door jongeren op tijd
het juiste zetje te geven,
voorkom je veel schulden
in de toekomst.

Sint Laurensfonds vindt dat het perspectieffonds al op vroege leeftijd het verschil maakt. Door jongeren op tijd het juiste zetje te kunnen geven, voorkom je veel schulden in de toekomst. Ook het coachen over hoe je omgaat met geld, past bij een een oplossing voor langere tijd. Daarom steunen we dit idee graag.