Samen blijven helpen in tijden van nood

Samen blijven helpen in tijden van nood

Veel Rotterdammers hebben het financieel moeilijk op dit moment. Door de gestegen kosten van energie en eten, kunnen veel mensen op dit moment de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Ze komen niet meer rond of zien hun schulden (verder) stijgen. Wij vinden het belangrijk dat deze mensen dicht bij huis hulp kunnen vragen en krijgen, wanneer ze het zelf niet meer redden.

Kleinere initiatieven en organisaties in de Rotterdamse wijken zijn daarbij van onschatbare waarde: zij hebben direct contact met deze Rotterdammers en kunnen met een warm hart snel en daadkrachtig helpen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de eerste levensbehoeften voor mensen beschikbaar blijven: dat mensen voldoende te eten hebben en het warm kunnen houden. Dat betekent dat er ook op hun activiteiten een steeds groter beroep wordt gedaan.

Daarom werken wij, samen met Warm Rotterdam, de gemeente en het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam, aan een stedelijke aanpak. Wij hopen binnenkort te kunnen vertellen hoe we met elkaar ervoor zorgen dat Rotterdammers geen honger of kou hoeven te lijden.

Tot die tijd helpt Sint Laurensfonds en kun je bij ons een aanvraag indienen. We denken graag mee bij de aanpak, en kunnen contacten in ons netwerk leggen. Wil je eerst overleggen? Bel dan met 010-3037550 of stuur een mail naar info@sintlaurensfonds.nl.